Ahad, 16 Oktober 2016

(F) Siapa sebenarNya golongan Yahudi - "al-Yahud" (Yehud : Jew's) - "Haadu" (cara, sifat, kata-kata, perbuatan taksub, memuja, membersih & menyucikan diri sendiri, kaum, puak, jemaah, parti) - Syirik : Non Muslim dibumi malaysia hari ini.


A047
Wahai orang-orang yang telah diberikan Kitab (taurat - kaum Yehud : Jew's, salah seorang anak nabi Ibrahim dengan isteri pertama 'Maisarah' (bani Israiel) yang menyeleweng - Syirik & tidak terkecuali ahli bacaan al-Quran - umat Muhammad SAW), berimanlah kamu dengan apa yang telah Kami turunkan (Al-Quran), yang mengesahkan Kitab-Kitab yang ada pada kamu (selama mana kamu tidak selewengkan) , sebelum Kami menyeksa dengan menghapuskan bentuk muka kamu (sehingga berubah menjadi rata - tidak bermulut, berhidung dan bermata), lalu Kami menjadikannya sama seperti rupa sebelah belakangnya, atau Kami melaknatkan mereka sebagaimana Kami telah melaknatkan orang-orang (dari kaum mereka - Yahudi) yang melanggar larangan bekerja pada hari Sabtu. Dan (ingatlah) perintah (hak kekuasaan mutlak zat) Allah itu tetap berlaku.
(An-Nisaa' 4:47)

A048
Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik mempersekutukanNya (zat & hak-hak kekuasaan mutlakNya dengan sesuatu apajua), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya). Dan sesiapa yang mempersekutukan (zat & hak-hak mutlak zat) Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar.
(An-Nisaa' 4:48)

A049
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang membersihkan (memuja : taksub, memuji, menyucikan) diri sendiri (kaum, puak, jemaah, partinya, Padahal perkara itu bukan hak manusia) bahkan Allah jualah yang berhak membersihkan (memuja, memuji, menyucikan) sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya); dan mereka pula tidak akan dianiaya (atau dikurangkan balasan mereka) sedikitpun.
(An-Nisaa' 4:49  

 A006
Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai orang-orang yang (beri'ittiqad dengan i'ttiqad syirik dilaknati Allah "Haadu") Yahudi, kalau kamu anggap (i'ttiqad - yakin qalbu) bahawa kamulah sahaja orang-orang yang dikasihi Allah tidak termasuk umat-umat manusia yang lain, maka bercita-citalah hendakkan mati (dengan meminta kepada Allah supaya kamu dimatikan sekarang juga), jika betul kamu orang-orang yang benar!"
(Al-Jumu'ah 62:6)

 A007
Dan (sudah tentu) mereka tidak akan bercita-cita hendakkan mati itu selama-lamanya, dengan sebab dosa-dosa (syirik) yang mereka telah lakukan; dan Allah sentiasa mengetahui akan orang-orang yang zalim (diri sendiri) itu.
(Al-Jumu'ah 62:7)

A050
Lihatlah (wahai Muhammad) betapa beraninya mereka mengada-adakan perkara-perkara dusta terhadap (hak-hak mutlak zat) Allah? Dan cukuplah perbuatan itu menjadi dosa yang terang nyata.
(An-Nisaa' 4:50)

 A051
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang telah diberikan sebahagian dari Kitab (Taurat : bani Israiel kaum Yehud : Jew's)? Mereka percaya kepada benda-benda yang disembah yang lain dari Allah, dan kepada Taghut (berhala manusia - penditaNya yang berkupiah-serban, berjubah & berjanggut), dan mereka pula berkata (memuji) kepada orang-orang kafir (kaum musyrik di Makkah) bahawa mereka (kaum musyrik itu) lebih betul jalan agamanya daripada orang-orang yang beriman (kepada Nabi Muhammad s.a.w).
(An-Nisaa' 4:51)

A052
(Kaum : golongan manusia yang beri'ttiqad syirik dilaknati Allah "Haadu" - cara, sifat, kata-kata, perbuatan - Yahudi yang demikian sikapnya) mereka itulah orang-orang yang dilaknat oleh Allah; dan sesiapa yang dilaknat oleh Allah, maka engkau tidak sekali-kali akan mendapati sesiapa pun yang boleh menolongnya.
(An-Nisaa' 4:52)

A053
Patutkah ada bagi mereka (kaum : golongan manusia yang beri'ttiqad syrik dilaknati Allah "Haadu - Yahudi itu) sesuatu bahagian dari kekuasaan memerintah? (Tidak, bahkan kalau ada) maka sudah tentu mereka tidak akan memberikan sedikitpun kebaikan kepada manusia (dimana pun beradanya dimuka bumi Allah ini)
(An-Nisaa' 4:53)
///
Ab Sheikh Yunan.
Panchor.

Tiada ulasan:

MANA JANJI MU, 100 HARI TELAH BERLALU : (T5P) - "Tuntutan 5 perkara oleh PAHLAWAN - GAJI SEMULA & SELARAS KADAR BAYARAN PENCEN VETERAN ATM, MENGIKUT KEHENDAK PERLEMBAGAN & AKTA AT...

      KEGAGALA N "T5P"... MENGUNDANG SIAP SIAGA VETERAN BERPENCEN DENGAN SKIM TANGGA GAJI SEBELUM UNTUK MENGATAKAN &qu...