Isnin, 27 Februari 2017

ANAK MUDA BERPELAJARAN AGAMA YANG BENAR PASTI TOLAK PAS.

PESANAN KEPADA GENERASI (Y)oung EDUCATED & BERPENDIDIKAN AGAMA YANG SEMPURNA - MEMADAI...

APAKAH HUKUMNYA ORANG MELAYU - ISLAM JADI AHLI / SOKONG PAS ?

Siapa sebenarNya PAS disisi Allah (القران) dalam perkara Agama (الدين - tauhid rububiyyah : رب : احد), Islam (الاءسلام - i'ttiqad uluhiyyah : اله : لله) serta Furu'Nya (branch's) - yaitu Aqidah (الاءيمان) dari Syariah (العلم) ?.

1) Adakah PAS berAqidah (الاءيمان : Furu'-2) yang benar dari Syariah : Syara' - Fiqh (العلم : Furu'-1) dengan semua cabang ilmunya yang meliputi perkara POLITIK - as-Siasah (pada lingkungan Aqidah - الاءيمان (Furu'-2) & العلم - Syariah (Furu'-1) itu sendiri ?

2) Apakah PAS berI'ttiqad benar diredhoi Allah Islam (الاءسلام : tauhid-2 @ i'ttiqad uluhiyyah : اله : لله) & berTauhid yang benar terhadap zat Allah Agama (الدين : tauhid-1 @ tauhid rububiyyah : رب : احد).

3) Apakah kerja buat Politik (Aqidah - Syariah:Fiqh) PAS pada lingkungan Aqidah (الاءيمان) dari Syariah (العلم) itu selaras dengan kehendak Aqidah (الاءيمان) dari Syariah : Syara' - Fiqh (العلم) dengan semua cabang disipline ilmu itu sendiri ?

SesungguhNya PAS telah melakukan kesalahan pada semua hukum Allah... (ULANG) kesalahan pada semua hukum Allah (al-Quran) :
- KUFUR : كفر (niat - i'ttiqad) : tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah...
- KAFIR : كافر - Engkar Larangan Allah (القران)... kemudian berulang-ulang KAFIR demi KAFIR & demi KAFIR - Engkar...
- itu adalah orang-orang yang SESAT : ضلال (Aqidah dari Syariah - Fiqh) - Pasik : الفاسق (Syaitan menyerupai manusia) & Munafik : المنافق (Iblis menyerupai manusia)...
- SYIRIK : شريك terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah Yahudi (اليهود : Haadu), Syiah (الثعاءية - baru)
- MURTAD : يرتد (berpaling tadah) dari tauhidkan (zat) Allah hanya Satu - احد, واحد >> (ملحد : Atheis : komunisme).


LALU... Apa lagi yang PAS & ahli Taksub - pengikutNya ada untuk dibawa menemui Allah setelah goll (ditamatkan anugerah hidup) nanti - go to hell ?.
APAKAH HUKUMNYA UMAT MELAYU JADI AHLI / SOKONG PAS ???
///
Ab Sheikh Yunan

Cicit TG Tuan Padang-3, Kelantan 
Zuriat Sheikh Abdul Halim, Yunan 
Ex WO (YoS Anly SD) (B)

Tiada ulasan:

GUNA AGAMA SEBAGAI WADAH POLITIK MEMANG BINASAKAN UMAT DAN BINASAKAN AGAMA.

Sabda Nabi saw.. ﻭَﻳْﻞٌ ِﻷُﻣَّﺘِﻲْ ﻣِﻦْ ﻋُﻠَﻤَﺎﺀِ ﺍﻟﺴُّﻮْﺀِ ﻳَِﺘَّﺨِﺬُﻭْﻥَ ﻫَﺬَﺍ ﺍﻟْﻌِﻠْﻢَ ﺗِﺠَﺎﺭَﺓً ﻳَﺒِﻴْﻌُﻮْﻧَﻬَﺎ ﻣِﻦْ ﺃُﻣَﺮَﺍﺀِ ﺯَﻣ...