Khamis, 22 Disember 2016

(F) BENAR KAH DASAR PAS BERPAKSIKAN AL-QURAN, HADIST, IJMAK, QIAS ?


Benar kah dakwaan PAS bahawa dasar perjuanganNya berpaksikan al-Quran, Hadis, Ijmak, Qias ?...

JIKA... secara terang-terang PAS telah melakukan kesalahan pada semua hukum Allah (al-Quran) dari seringan kufur (niat) - (amal) kapir - engkar larangan Allah (al-Quran)... merupakan permulaan kepada hukum-hukum lain yang lebih berat...
... kemudian mengulangi keengkaran - kapir demi kapir demikapir dan demi kapir sejak pulohan tahun... Itu lah golongan sesat aqidah (al-Iman) dari syariah-Fiqh (al-Ilmu) dengan semua cabang ilmuNYa - terbahagi kepada Dua golongan - Fasik & Munafik...
... kemudian melarat kepada Syirik (merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan dan bandingan bagi Hak-Hak Mutlak (zat) Allah - gugur dari Islam (al-Islam) menjadi Yahudi (al-Yahud - Yehuda : Jew's : Haadu - cara, sifat, kata-kata, perbuatan) syirik terhadap hak-hak mutlak (zat) Allah - Non Muslim...
... kemudian melarat lagi kepada Murtad (berpaling tadah) dari tauhidkan (zat) Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun.

KUFUR (niat) - Tanpa LILLAAHI @ bukan semata-mata kerana Allah, apabila PAS berniat hendak membacakan... (BELUM BACA LAGI) ... ayat-ayat Allah (al-Quran), Hadis, Sunnah, Sirah meliputi perkara dasar agama : ketuhanan yang empat (4) dengan dua (2) pokok (ad-deen - tauhid (zat Allah - rububiyyah < MEWAJIBKAN > al-Islam - tauhid hak-hak mutlak (zat) Allah - uluhiyyah) - GHAIB QALBU & dua (2) furuq (kecabangan) - aqidah (al-Iman) < MEWAJIBKAN > syariah : Syara' (al-Ilmu) - GHAIB AKAL tanpa Lillaahi @ bukan semata-mata kerana Allah... sebalikNya kerana duniawi - parti (jawatan, pangkat, kuasa, popularity, nama, gelar, kekayaan) yang dijadikan modal, alat, bahan, tukaran, sebab, alasan untuk menanam kebencian - perbalahan : putus silaturrahim sesama manuaia... Apatah lagi sesama sendiri.

A095
Dan janganlah kamu jadikan pesanan-pesanan dan perintah (ayat-ayat) Allah (al-Quran) sebagai modal (alat, bahan, tukaran, gadaian) untuk mendapat keuntungan dunia (politik - jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaan) yang sedikit (faedahnya disisi Allah); sesugguhnya apa yang ada di sisi Allah (dari balasan yang baik kerana membacakan ayat-ayat Allah semata-mata kerana Allah - Lillaahi), itulah sahaja yang lebih baik bagi kamu, kalaulah kamu mengetahui. (kalau dah mengooong nak buat macamana)
(Al-Nahl 16:95) 

SIAPA YANG KUFUR (niat) TANPA LILLAAHI ITU ?

KAFIR (amal) Engkar larangan Allah (al-Quran) setelah niat yang Kufur itu dilaksanakan dengan perbuatan - amal anggota jasad (cara, sifat, kata-kata, perbuatan) sejak puluhan tahun dahulu lagi berlakuNya.

A041
Dan berimanlah kamu dengan apa yang Aku turunkan (Al-Quran) yang mengesahkan benarnya Kitab (Zabur : Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran) yang ada pada kamu (selama mana kamu tidak selewengkan), dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang mula-mula kafir (engkar) akan dia; dan janganlah pula kamu menjadikan ayat-ayat Ku (sebagai harga, tukaran, gadaian, alat, modal untuk) membeli (mendapatkan) kelebihan-kelebihan (duniawi : politik - jawatan, pangkat, nama, popularity, gelar, kekayaah) yang sedikit faedahnya (disisi ku - Allah); dan kepada Akulah sahaja hendaklah kamu bertaqwa (dengan memperlakukannya semata-mata kerana Allah - Lillaahi).
(Al-Baqarah 2:41) 

SIAPA YANG KAFIR (amal) ENGKAR LARANGAN ALLAH (al-Quran) SEJAK PULUHAN TAHUN BERLAKUNYA ITU ?

SESAT petunjuk Allah (al-Quran) apabila berulang-ulang engkar larangan Allah (al-Quran) : kapir demi kapir demi kapir dan demi kapir sejak pulohan tahun @ sejak PAS mula ditubohkan Sept 1951, hingga berlaku kerosakan hubungan sesama manusia : perbalahan, kecederaan, kematian - putus hubungan silaturrahim. juga putus hubungan manusia dengan Allah (penyebab orang lain berlaku Syirik & Murtad) terbahagi kepada Dua golongan - Pasik & Munafik.


 ... Pasik - "perosak hubungan manusia sesama manusia n sesama sendiri @ Syaitan yang menyerupai manusia, kerana hanya Syaitan yang sentiasa menghasut untuk merosakkan hubungan manusia sesama manusia.

... Munafik - "perosak hubungan manusia dengan Allah @ penyebab orang lain yang dhaif dalam perkara Agama : Ketuhanan n Furuq jadi  Syirik n Murtad @ Iblis yang menyerupai manusia yang merosakkan hubungan manusia dengan Allah. golongan Munafik juga adalah golongan Sesat menghampiri Syirik.

SIAPA YG SESAT GOLONGAN PASIK & MUNAFIK ITU ?

SYIRIK (merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak (zat) Allah.

BermulaNya Syirik (khafi samar : kecil - niat) dengan I'ttiqad (yakin qakbu) RIYA', UJUB, SUM'AH, TAKABBUR... kemudian zahir dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak (zat) Allah - (Syirik qalbi : jalli - jelas : besar - amal)... "MEMUJA - taksub kepada diri sendiri & taksub kepada berhala manusia berkupaih-serban, berjubah & berjanggut... Padahal taksub : memuja semata-mata terhadap Allah), MEMUJI - diri sendiri & memuji berlebihan - bodek... Padahal segala pujian hanya bagi Allah, MEMBERSIH & MENYUCIKAN diri sendiri, keturunan, kaum, puak, jemaah, partiNya... padahal tidak ada sesiapa pun yang berhak @ berkuasa untuk membersih & menyucikan dri aib/dosa serta maksiat/kejahatan melainkan Allah.

Rasulullah saw bersabda :

 إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمُ الشِّرْكُ اْلأَصْغَرُ قَالُوا وَمَا الشِّرْكُ اْلأَصْغَرُ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ الرِّيَاءُ 

“SesungguhNya sesuatu yang paling aku takutkan terjadi pada kalian adalah adalah Syirik kecik (khafi); para sahabat bertanya : wahai rasulullah apakah syirik kecil ? Rasulullah menjadaj "Riya" [HR. Ahmad]

إِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ لاَ يَقْبَلُ مِنَ الْعَمَلِ إِلاَّ مَا كَانَ لَهُ خَالِصًا وَابْتُغِيَ بِهِ وَجْهُهُ
 
“Sesungguhnya Allah tidak menerima suatu amal perbuatan kecuali yang murni dan hanya mengharap redha Allah”. [HR. Abu Dawud dan Nasa’i]

Lawan daripada" ikhlas - redho" adalah "syirik - laknat" (menjadikan bagi hak2 mutlak Allah tandingan/sekutu di dalam beribadah, atau beribadah kepada Allah tetapi juga kepada selain-Nya). Contohnya : riya’ (memperlihatkan amalan pada orang lain), sum’ah (memperdengarkan suatu amalan pada orang lain), ataupun ujub (berbangga diri dengan amalannya). Kesemuanya itu adalah syirik yang harus dijauhi oleh seorang hamba agar ibadahnya itu diterima oleh Allah 

... Adalah amat jelas pemimpin, lebai kelaghoh & ahli taksub (bukan ahli biasa) PAS telah berI'ttiqad (yakin qalbu > akal) syirik (merampas, mendahului, sekutui serta diadakan tandingan & bandingan bagi hak-hak mutlak Allah) yang dilaknati Allah, Maka gugur lah I'ttiqad - niat (yakin qalbu) & amal (cara, sifat, kata-kata, perbuatan) yang DIREDHOI Allah - golongan "al-Islam - Islam" berpindah/bertukar menjadi golongan yang berI'ttiqad yang DILAKNATI Allah (kerana melakukan syirik...Riya', Ujub, Suma'ah, Takabbur) goto > Golongan "alYahud - Yahudi".- SYIRIK : Non Muslim & Muslimah.

A046
Di antara orang-orang (cara, sifat, kata-kata, perbuatan)  Haadu - Yahudi ada yang mengubah (atau menukar ganti) Kalamullah (isi Kitab Taurat  Injiel & tidak terkecuali al-Quran), dari tempat dan maksudnya yang sebenar, dan berkata (kepada Nabi Muhammad): "Kami dengar", (sedang mereka berkata dalam hati): "Kami tidak akan menurut". (Mereka juga berkata): "Tolonglah dengar, tuan tidak diperdengarkan sesuatu yang buruk", serta (mereka mengatakan): "Raaeina"; (Tujuan kata-kata mereka yang tersebut) hanya memutar belitkan perkataan mereka dan mencela agama (tauhid & i'ttiqad yang diredhai Allah) Islam. Dan kalaulah mereka berkata: "Kami dengar dan kami taat, dan dengarlah serta berilah perhatian kepada kami", tentulah yang demikian itu lebih baik bagi mereka dan lebih betul. Akan tetapi Allah melaknat mereka dengan sebab kekufuran (tanpa lillaahi) mereka. Oleh itu, (kebanyakan) mereka tidak beriman kecuali sedikit sahaja (di antara mereka).
(An-Nisaa' 4:46)

 A047
Wahai orang-orang yang telah diberikan Kitab (bani Israiel yang menyeleweng - al-Yahud : Haadu - Jew's), berimanlah kamu dengan apa yang telah Kami turunkan (Al-Quran), yang mengesahkan Kitab-Kitab (Taurat : Injiel & tidak terkecuali al-Quran) yang ada pada kamu, sebelum Kami menyeksa dengan menghapuskan bentuk muka kamu (sehingga berubah menjadi rata - tidak bermulut, berhidung dan bermata), lalu Kami menjadikannya sama seperti rupa sebelah belakangnya, atau Kami melaknatkan (menimpakan kifarah kepada kamu) mereka sebagaimana Kami telah melaknatkan orang-orang (dari kaum mereka - Yahudi : syirik sebelum itu) yang melanggar larangan bekerja pada hari Sabtu. Dan (ingatlah) perintah Allah itu tetap berlaku.
(An-Nisaa' 4:47)

A048
Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik (terhadap hak-hak mutlak zat Allah dengan) mempersekutukanNya (dengan sesuatu apajua), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya). Dan sesiapa yang mempersekutukan (zat & hak-hak mutlak zat) Allah (dengan sesuatu yang lain), maka sesungguhnya ia telah melakukan dosa yang besar.
(An-Nisaa' 4:48) 

A049
Tidakkah engkau perhatikan (dan merasa pelik wahai Muhammad) kepada orang-orang yang membersihkan (taksub : memuja, memuji, membersih & menyucikan) diri sendiri? (kaum, puak, jemaah, partinya, Padahal perkara itu bukan hak manusia) bahkan Allah jualah yang berhak membersihkan (memuja, memuji, membersih & menyucikan) sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan SyariatNya); dan mereka pula tidak akan dianiaya (atau dikurangkan balasan mereka) sedikitpun.
(An-Nisaa' 4:49)

A050
Lihatlah (wahai Muhammad) betapa beraninya mereka mengada-adakan (berkata-kata) perkara-perkara dusta terhadap (zat & hak-hak mutlak zat) Allah dengan tidak benar? Dan cukuplah perbuatan itu menjadi dosa yang terang nyata.
(An-Nisaa' 4:50)

A006
Katakanlah (wahai Muhammad): "Wahai orang-orang yang (beri'ttiqad syirik dilaknati Allah, dengan cara, sifat, kata-kata, perbuatan "Haadu") Yahudi, kalau kamu anggap (beri'ttiqad - yakin qalbu - akal) bahawa kamulah sahaja orang-orang yang dikasihi Allah tidak termasuk umat-umat manusia yang lain, maka bercita-citalah hendakkan mati (dengan meminta kepada Allah supaya kamu dimatikan sekarang juga), jika betul kamu orang-orang yang benar!"
(Al-Jumu'ah 62:6)

A007
Dan (sudah tentu) mereka tidak akan bercita-cita hendakkan mati itu selama-lamanya, dengan sebab dosa-dosa (syirik terhadap hak-hak mutlak zat Allah) yang mereka telah lakukan; dan Allah sentiasa mengetahui akan orang-orang yang zalim (diri sendiri) itu.
(Al-Jumu'ah 62:7)  
(buat apa hidup lebih lama, kalau sudah layak masuk syurga - karang tergelincir... maka neraka lah jawabNya... kan kan kan !!!)

SIAPA YANG SYIRIK TERHADAP HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH ITU ?
 
MURTAD - berpaling tadah dari tauhidkan (zat) Allah maha Esa wajib wujud hanya satu - Ahadun, Wahidun
ADAKAH PAS BELUM MURTAD (yartadda : yartadid mingkum undeeneh) - berpaling tadah dari tauhidkan zat Allah maha Esa wajib wujud hanya Satu - Ahadun, Wahidun, tidak zahir cara, sifat, kata-kata, perbuatan "berbilang-bilang tauhid (pluralisme) : kesamarataan tauhid (libralisme) > Mulhid : Atheis (komunisme) ?


Apakah zat Allah itu boleh disamakan dengan God : Gott : Elohim : Yahweh : Kurios : Teos : Yesus : Gusti n lainnya ???

A217  
Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (hukum) berperang dalam bulan yang dihormati; katakanlah: "Peperangan dalam bulan itu adalah berdosa besar, tetapi perbuatan menghalangi (orang-orang Islam) dari jalan Allah dan perbuatan kufur kepadaNya, dan juga perbuatan menyekat (orang-orang Islam) ke Masjid Al-Haraam (di Makkah), serta mengusir penduduknya dari situ, (semuanya itu) adalah lebih besar lagi dosanya di sisi Allah. Dan (ingatlah), angkara fitnah itu lebih besar (dosanya) daripada pembunuhan (semasa perang dalam bulan yang dihormati). Dan mereka (orang-orang kafir itu) sentiasa memerangi kamu hingga mereka (mahu) memalingkan kamu dari agama kamu kalau mereka sanggup (melakukan yang demikian):... (akhir ayat)

... dan sesiapa di antara kamu yang murtad (yartadda : yartadid minngkum undeeneh - berpaling tadah) dari agamanya (agama tauhid - ad-deen & i'ttiqad yang diredhai Islam), lalu ia mati sedang ia tetap kafir (engkar murtad itu), maka orang-orang yang demikian, rosak binasalah (segala pahala) amal (ibadah) usahanya (yang baik - kebenaran, kebaikan, kebajikan) di dunia dan di akhirat, dan mereka itulah ahli neraka, kekal mereka di dalamnya (selama-lamanya).
(Al-Baqarah 2:217)
Note :
apa lagi yang PAS ada untuk dibawa menemui Allah setelah tamat anugerah hidup ini - goll (go to hell) ???
///
Ab Sheikh Yunan.

4 ulasan:

Ab Sheikh Yunan berkata...

Malay > Inglish;
3354/5000
(F51) IS TRUE OF PAS molded QURAN, Hadith, consensus, analogy?

Is PAS claims that the basic struggle molded Quran, Hadith, consensus, Qias? ...

IF ... openly PAS had made a mistake in the law of God (the Quran) of light as Kufr (intention) - (charity) infidelity - refusal of Allah (Quran) ... is the beginning of laws Another more serious ...
... Then repeated refusal - to reject the pagan unbelievers and the infidels from the twentieth year ... It is the misguided belief (al-Iman) of Shariah-Fiqh (al-Science) with all branches of science - divided into two groups - wicked and hypocrites ...
... Then advanced against Shirk (seize, lead, and held rival allies and likeness of Absolute Rights (substance) of Allah - the fall of Islam (al-Islam) became Jews (al-Yahud - Judah: Jew's: Haadu - way , nature, words, deeds) shirk its inalienable rights (substance) Allah - Non Muslim ...
... Then any more to Apostate (defected) of Tawheed (substance) Allah Almighty shall exist only one - Ahadun, Wahidun.

Blasphemous (intention) - Without lillaahi @ not solely because of Allah, when Pas intend to read ... (NOT READ MORE) ... the verses of Allah (the Qur'an), Hadith, Sunnah, head covers the grounds of religion : divinity that four (4) with two (2) principal (ad-deen - tawhid (the essence of Allah - rububiyyah al-Islam - the faith inalienable rights (of) Allah - uluhiyyah) - uNSEEN hearts and two (2 ) furuq (branch) - creed (al-Iman) sharia: Personality '(al-Knowledge) - uNSEEN REASON without lillaahi @ not just because of God ... but because worldly - party (position, rank, power , popularity, name, title, wealth) became the capital, tools, materials, currency, reason, reason to plant hatred - contentious: break ties among people ... Especially among themselves.

095
And do not take your orders and commands (verses) of Allah (the Quran) as capital (tools, materials, exchange, mortgage) gain (political - office, rank, name, popularity, title, wealth) a little (benefit with Allah); Indeed, what is with Allah is (a prize well as read the verses of God simply because God - lillaahi), that's only better for you, if you but knew. (If I do mengooong How do)
(Al-Nahl 16:95)

WHO blasphemous (intention) lillaahi WITHOUT IT?

PAGAN (charity) Refuse to ban Allah (the Quran) after it conducted deny intentions with deeds - deeds of the body members (methods, properties, words, deeds) since decades ago again into force.

A041
And believe in what I have sent down (the Quran), confirming the revelation (Psalms: Torah: Injiel & no exception Quran) which is with you (as long as you do not perverted), and be not of those who first disbelievers (disobedient) him; nor do you make My signs (as price, exchange, mortgage, equipment, capital) buy (get) the advantages of (worldly politics - office, rank, name, popularity, title, wealth) that a little benefit ( by side - God); and I shall fear you (by treating it solely because Allah - lillaahi).
(Al-Baqarah 2:41)

Ab Sheikh Yunan berkata...

3656/5000
WHO infidels (charity) refusal of GOD (the Koran) SINCE THE TENS OF ENTRY INTO THAT?

LOST guidance of Allah (the Quran) when repeated refusal of Allah (the Quran): Fos-by Gentiles to Gentiles and the Gentiles from the twentieth year @ since PAS was established on Sept 1951, to apply damage human relations: conflict, injury , death - break ties. also break the human relationship with Allah (Shirk occurs causing others & Apostasy) are divided into two groups - Rebellious & Hypocrisy.


... Wicked - "pests human relations among people n each @ Satan that resemble humans, as only Satan who always incite to damage human relations among people.

... Hypocrisy - "pest man's relationship with God @ cause others who are weak in the matter of religious belief and Furuq so Shirk n Apostate @ Devil humanoid destructive human relationship with God. Hypocrites also is the sect approached Shirk.

PEOPLE WHO LOST HIS YG & Hypocrisy THAT?

POLYTHEISM (seize, lead, and held rival allies & comparative absolute rights (of) Allah.

The onset of Shirk (khafi vague: small - faith) with I'ttiqad (certain heart) RIYA ', ujub, sum'ah, takabbur ... then outwardly in a way, the nature, the words, the act of seizing, lead, and held her allies stay and likeness of absolute rights (substance) Allah - (Shirk qalbi: jallā - evident: large - charity) ... "Adored - obsessed obsessed to yourself and to the human idols berkupaih-turban, robed and bearded ... Though obsessed: worship solely to Allah), commended - myself and excessive praise - flatter ... but praise be to God, cleanse, purify and eliminate sin yourself, descent, race, tribe, church, meaning .. . but no one has the right @ authorities to cleanse and purify dri disgrace / sin and evil / evil, but God's.

The Prophet said:
إن أخوف ما أخاف عليكم الشرك الأصغر قالوا وما الشرك الأصغر يا رسول الله قال الرياء
"Surely something I feared most happened to you is a small Shirk (silent); The Companions asked: O Messenger of Allah is minor shirk? Messenger menjadaj "Riya" [HR. Ahmad]
إن الله عز و جل لا يقبل من العمل إلا ما كان له خالصا وابتغي به وجهه

"Allah does not accept deeds except that a pure and just hope for the pleasure of Allah." [HR. Abu Dawud and Nasa'i]

Opponents of "sincere - redho" is "shirk - Curse" (made for the rights of God's absolute rival / ally in worship, or worship of God but also to other than Him). For example: riya '(the practice to others), sum'ah (mock practice in others), or ujub (pride with legalization). All of it is pleasing to be shunned by a servant to worship was acceptable to God

... It is very clear leader, lebai kelaghoh & expert obsessed (not regular members) PAS has berI'ttiqad (sure qalbu> sense) shirk (seize, lead, and held rival allies and likeness of God's absolute rights) are cursed Allah, the fall is I'ttiqad - intention (certain heart) and charity (way, nature, words, deeds) which pleases God - the "al-Islam - Islam" moved / turned into people who berI'ttiqad (sure heart) who cursed Allah (for committing shirk ... Riya ', pointing) - the "alYahud - Jewish" .- Non Muslim and muslimah.

Ab Sheikh Yunan berkata...

2613/5000
A046
Between people (how, nature, words, deeds) Haadu - Jews have a change (or swap) words from their (right Injiel & no exception Quran), from where and what it means, and said, (Prophet Muhammad): "We have heard", (they thought): "We will not follow." (They also said): "Please listen, you is not heard anything bad", and (they say): "goggle"; (The purpose of those words was) just twist their words and denounce religion (faith & i'ttiqad which pleases Allah) Islam. And if they say: "We hear and we obey, and listen and pay attention to us," it would have been better for them and more upright. But Allah has cursed them for their unbelief (without lillaahi) them. Thus, the (mostly) they do not believe except a few (of them).
(An-Nisaa '4:46)

047
O people of the Book (children Israiel errant - al-Yahud: Haadu - Jew's), believe in what We have revealed (the Quran), confirming the Books (Torah: Injiel & no exception al the Holy Quran) which is with you, before We alter faces then (turn them on - no mouth, nose and eyes), then We made the same way behind his back, or we are cursed (attributing kifarah to you) as they we curse the people (of their people - Jews: shirk before it) that violating lockouts on Saturday. And (remember) Allah's command must be fulfilled.
(An-Nisaa '4:47)

A048
Surely Allah does not forgive Shirk (the absolute rights of God) ascribed (anything), and forgives what is besides that to whomsoever He wills (according to the rules of Sharia). And whoever associates (agents and inalienable rights of) Allah (for something else), then he has committed a great sin.
(An-Nisaa '4:48)

049
Have you not seen (and felt strangely O Muhammad) to those who are clean (obsessed: worship, praise, cleanses and purifies) himself? (Race, tribe, church, party, though it is not a matter of human rights) even Allah has cleaned (worship, praise, cleanses and purifies) whom (according to Sharia rules); and they will not be wronged (or reduced their shows) the least.
(An-Nisaa '4:49)

Ab Sheikh Yunan berkata...

3087/5000
A050
Behold (O Muhammad), how they ascribe (to speak) a lie against (substance and inalienable rights of) Allah incorrectly? And sufficient is that as a manifest sin.
(An-Nisaa '4:50)

A006
Say (O Muhammad): "O people (beri'ttiqad (certain heart) shirk cursed by Allah, by the way, nature, words, deeds" Haadu ") Jews, if you claim (beri'ttiqad - confident heart - sense) that you are the only person who loved God's people not including other humans, then aspire want to die (with a request to God that you are off now), if ye are truthful! "
(Al-Jumu'ah 62: 6)

A007
And (of course) they will not wish for death for ever, with sins (idolatry of absolute rights of God) they have done; and Allah knows well those who do wrong (self) it.
(Al-Jumu'ah 62: 7)
(Do live longer, if it were feasible to heaven - will slip ... then hell is the answer ... huh huh huh !!!)

WHO POLYTHEISM ON THE RIGHTS OF GOD THE ABSOLUTE MATTER?

Apostates - defectors from the Tawheed (substance) Allah Almighty shall exist only one - Ahadun, Wahidun
DO PAS NOT apostates (yartadda: yartadid mingkum undeeneh) - defected from the Tawheed of Allah Almighty shall exist only one - Ahadun, Wahidun, intangible ways, nature, words, deeds "multiplicity of monotheism (pluralism): equality faith (liberalism)> Mulhid: Atheism (Communism)?


Is the substance of God may be likened to God: Gott: Elohim: Yahweh: Kurios: Teos: Jesus: God n more ???

A217
They ask you (O Muhammad), the (legal) fight in the sacred month; Say: "Fighting therein is a grave sin, but the act of blocking (Muslims) from the way of Allah and disbelief in Him, and denying (the Muslims) to the Masjid Al-Haram (at Makkah), and to expel inhabitants thereof, (all of it) is greater sin in the sight of Allah. And (remember), persecution is larger (sin) rather than murder (during the war in the holy month). And they (the disbelievers) always fighting you until they (want to) turn you away from your religion if they are willing (to do so): ... (last paragraph)

... And whoever of you turns (yartadda: yartadid minngkum undeeneh - defected) of religion (religion - ad-deen & i'ttiqad blessed by Islam), and he died in unbelief (disobedience apostate) , then the people do so, the corrupted (the reward) charity (worship) business (good - truth, goodness, virtue) in the world and in the hereafter, and they are the dwellers of the fire, to dwell therein (forever) ,
(Al-Baqarah 2: 217)
Note:
What else is there to soon bring PAS to meet God after the conclusion of the live awards - Goll (go to hell) ???
///
Ab Sheikh Yunan.

DOSA SYIRIK LEBIH BERAT DARI RASUAH, ZINA, MINUM ARAK, MAKAN BABI.

DOSA SYIRIK ( yusyrik : tusyrik billaahi ) TERHADAP ZAT & HAK-HAK MUTLAK ZAT ALLAH, LEBIH BERAT DARI DOSA RASUAH, ZINA, MINUM ARAK &a...